Grid

10. Samfund

Samf-IT: Samfundsfag A, Matematik A, Informatik B
Søg på optagelse.dk

Vil du forstå og påvirke vores digitaliserede samfund?

Den omfattende digitale og teknologiske udvikling har i de seneste år fundamentalt ændret den måde, vi indretter vores samfund på. Det gælder både i forhold til måderne vi arbejder på, deler viden på, vi uddanner os på, og hvordan vi er sammen i vores fritid. Vores studieretning med Samf-IT er for dig, der vil forstå og påvirke den udvikling i fremtiden.

I Samf-IT får du samfundsfag og matematik på A-niveau sammen med informatik på B-niveau. Du bliver i stand til at forstå og handle på komplekse problemstillinger, der involverer brugen af informatik, matematiske strukturer og samfundsfaglige teorier. Du er interesseret i, hvordan informationsteknologi, matematik og menneskelig aktivitet gensidigt påvirker hinanden, og hvordan de forskellige elementer former det samfund, som vi lever i.

Spørgsmål som du får svar på

  • Hvad betyder den digitale og teknologiske udvikling for vores samfund og demokrati?
  • Hvad er kunstig intelligens, Machine Learning og Big Data? Hvilke matematiske strukturer ligger bag? Og hvordan påvirker det vores samfund og vores forståelse af os selv?
  • Hvordan kan man opstille og løse virkelighedsnære samfundsmæssige problemer ved hjælp af informationsteknologi, programmering, matematiske beregninger og samfundsfaglige teorier?
  • Hvad betyder de sociale medier og de algoritmer, der ligger bag, for den demokratiske samtale i vores samfund og for vores opfattelser af os selv som mennesker?

Fagene spiller sammen

  • Du skal lære, hvordan mennesker, informationsteknologi og samfund gensidigt påvirker hinanden, og hvordan du både kritisk og konstruktivt kan tage del i og forme vores digitaliserede samfund fx gennem innovative løsninger på virkelige problemstillinger.
  • I informatik skal du selv designe og bygge digitale systemer bl.a. ved brug af programmering. Du lærer også om informationsteknologiens grundlag og betydning for vores digitale samfund.
  • I samfundsfag lærer du at analysere og vurdere samfundsmæssige problemstillinger og prioriteringsproblemer, og du kommer til at arbejde med sociologiske, politologiske og økonomiske begreber og teorier.
  • I matematik får du en omfattende viden om matematiske teorier, ræsonnementer og anvendelser. Og du lærer om matematikkens afgørende betydning som system, sprog og struktur for digitale, teknologiske og samfundsmæssige forhold.

Hvad kan du blive?

På Roskilde Gymnasium er der en god tradition for, at du kan udfolde netop dit talent til glæde for dig selv og alle på skolen. Hos os er der plads til mange forskellige typer talenter.

Dyrlæge
Efterforsker
Ingeniør
Kemiker
Læge
Marinebiolog
Musiker
Pilot
Dyrlæge
Efterforsker
Ingeniør
Kemiker
Læge
Marinebiolog
Musiker
Pilot
Hvorfor er det vigtigt at lære om digitalisering og IT?
Amtet
Digitaliseringen er blevet et grundvilkår i vores samfund, og den demokratiske debat er blevet digital. Vi er nødt til at blive klogere på, hvad det betyder for os som samfundsborgere, hvis vi skal kunne bygge det samfund, som vi gerne vil leve i.
Anders Moe,
samfundsfagslærer